Malým krokom k väčšej bezpečnosti

Malým krokom k väčšej bezpečnosti

Dnes urobila naša mladšia Palculienka prvý krok, teda aspoň si to nakročila k svojím prvým krokom. Bol to len malý krôčik pre ľudstvo, ale veľký pre ňu ako malého človiečika. Nečudo však, že začína skúmať čo všetko zvládnu tie jej malé nôžky, veď už bude mať prvý rôčik. A tak aj my skúmame, čím by sme potešili, obdarovali náš druhorodený poklad. 55 plyšákov sa už teraz usmieva z hornej postele poschodovej postele. Bábiky, kočíky, interaktívne, aktívne i pasívne hračky, farbičky, kocky a loptičky, no proste hračky od výmyslu sveta už obhospodarujú detskú izbičku i vďaka staršej sestričke. Treba zapojiť kreatívne myslenie, aby sme vymysleli niečo originálne. Len prosím – už žiadne hračky.

Ale čo také dopriať k tak významnému prvému roku života. Keby sa dalo kúpiť zdravie, tak ani nerozmýšľam. Veď čo si budeme hovoriť, všetko ostatné už dajako príde, ale zdravie je vrtkavé. A hoci moderná doba nám prináša veľa technických vymožeností, stále platí príslovie: “Dobrý sluha – zlý pán”. A tak i pohodlné cestovanie za rodinou, priateľmi, dovolenkami a výletmi za krásami našej vlasti v našich moderných autách sa môže v sekunde zmeniť z príjemného prostriedku cestovania za našim cieľom na veľmi negatívny zážitok. A tak musíme už dopredu myslieť na ochranu nášho zdravia a najmä zdravia našich detí bezpečnostnými prostriedkami. Krehký ľudský život by bez správnych zabezpečení prípadný stret so silou takejto techniky, v prípade havárie, nemusel vyhrať. Preto našou voľbou k prvým narodeninám bude nová bezpečná autosedačka pre našu Palculienku.

Takýto darček pre mňa spĺňa 2 základné zložky – je to praktický darček a určite poteší aj naše dievčatko. Nepodceňujte malé deti. Vedia sa tešiť zo všetkých darčekov. Nehľadia na cenu ani na veľkosť. K Vianociam dostala kresielko, podobné tomu, ktoré má mamka i staršia sestrička v obývačke a denne niekoľkokrát naň vylezie, sadne si a zlezie.. hotová preliezka a niet lepšej zábavy. A keď bude mať svoju novú autosedačku aj v aute, očakávam podobnú radosť. Len s rozdielom, že pri autosedačke rátam so šikovnými bezpečnostnými pásmi, ktoré aspoň na chvíľku udržia naše šidlo v pokoji.

Bude ťažké sa zorientovať v tak širokej ponuke, ktorá je na trhu. Najmä, ak sa v minulom roku 2018 zmenili zákonom stanovené podmienky, za akých má takto malé dieťatko cestovať. Zatiaľ som zaregistrovala len pár noviniek a to, že sa zmenili parametre pri výbere autosedačky z kíl na centimetre výšky dieťa a že deti do 15. mesiaca musia už aj zo zákona sedieť v protismere jazdy, čo ich lepšie chráni pri náraze. Tak hurá do výberu.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *