Jesenný prírodný venček

Jesenný prírodný venček

Čo je krajšie ako príroda sama? A preto sme sa rozhodli urobiť si jesenný venček z plodov, ktoré nám ponúka. Stačila jedna malá príjemná prechádzka do miestneho hája a vetvičky, žalude, halúzky, gaštany, oriešky i šípky sa už viezli s nami v taštičke (ktorú mimochodom poctivo držala naša Bambuľka). Čo je však irónia? Keď sa vyberiete do hája na šípky, tak ako lusknutím prstov ich od tohto momentu vidíte všade. Popri ceste, v parku v strede obce, či u svojich rodičov (tak to bolo najväčšie prekvapko).

Ale už bez rečí poďme na postup 😉

  1. Tak prvým krokom bolo utvoriť si základ. Ťažko sa mi tvoril kruh – a tak kým som s vetvičkami išla robiť, som si ich vložila do vedra, aby si zachovali ohybný tvar. Kým som ho zviazala špagátom, pomohla som si štipcami.


2. Ďalšie vetvičky som povkladala do základu a spolu so šípkami, gaštanmi, žaluďmi, lístkami i lieskovými orieškami som ich pripevnila tavnou pištoľou (špagát tým už prestal byť taký výrazný a viditeľný).

 

3. A foto ešte v pracovnom nasadení. Pozor, pri práci s venčekom sa veľa drobí, trúsi z vetvičiek a lístkov (objavil sa i chrobáčik), treba sa na to pripraviť – či už nachystať veľkú plachtu alebo najlepšie robiť to niekde vonku ;).

4. A hotovo.

 

 

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *